Miksi Thaimaahan ei kyllästy koskaan!

Matkat — 17.12.2016

Lähdin Arskamatkojen aka Aurinkomatkojen kanssa Thaimaahan. Kerta on maassa kolmas ja vaikka kyseessä on aika nopea viikon visiitti lähdin mielelläni, koska etenkin viime kerralla ihastuin. Onhan se totta, että Thaimaahan matkustavat monet ja tunkua on, mutta mikä ihastuttaa ovat nämä thai-jutut.

Vehreys ja hellivä lämpö

Tänne on aina ihana saapua, kun on niin kauniin vehreää. Vihreää on isosti kaikkialla ja siitähän tulee se paratiisin tuntu. Tätä kun säestää vielä päivällä linnut ja illalla sirkat – ja visuaalisesti sudenkorennot ja jättiperhoset – niin voila! Myös lämpö, joka hyväilee ihoa, tekee hyvää – silloin on rento olo kun ei voi ja tarvitse olla muuta kun uima-asussa! Talven kuiva iho antaa periksi kosteudelle Thaimaassa, heippa vuan!

img_0367-2

img_0391-2

img_2896-2

Hymy ja vieraanvaraisuus

Täällä ei saa kyllä paskaa palvelua koskaan. Kaikki hymyilevät ja kumartelevat ja sanovat thaikku perustervehdyksiään tai kiitoksiaan, joita itse yritän vääntää takaisin epävarmana. Yritän, kun on kohteliasta, opetella aina paikassa kuin paikassa perusteet, vaan huono kielipäisenä on se erityisen vaikeaa. Joka tapauksessa Thaimaassa on helppo olla ja mennä, kun olo on hyvin tervetullut ja turvallinen.

img_2695-2

Taivaallinen thai-ruoka

Ruoka on herkullista, mitä nyt siihen ehkä kyllästyy aikansa oltuaan. Lemppareitani joita odotan aina ovat: green papaya salad ja sticky rice, morning glory, crab burger ja totta kai pad thai. Ja kaikki hedelmäshaket ja tietty Singha! (Älä juo Changia, kymppibahtin halvempi Chang on kamalan makuista)

12834539_10154031033055742_526728293_n-2

Morning Glory with Ice Coffee
Morning Glory with Ice Coffee

Halpa hieronta

Kävin toissapäivänä kaksi tuntia hoidoissa; koko vartalohieronta, pedikyyri ja manikyyri. Nämä maksoivat yhteensä 25 euroa ja päälle tippasin, kun sikahyvät hoidot olivatkin! Sattui hyvä hoitaja. On joskus sattunut liian kevyttä hivelyäkin, vitsi semmoinen *****taa, minä tykkään kovista otteista!

Uskomattoman kauniit auringonlaskut

Sitä ei osaa kuin arvostaa ja toljottaa vaan, kun taivas vaihtuu oranssista, lilan kautta jalometallin väreihin kultaan ja pronssiin ja sitten vielä lopuksi ihan synkällä violetiksi. Pitkähäntäveneet mölisevät kylläkin horisontissa kun kalastajat tai turistiveneet ovat palaamassa päivän koitoksiltaan, mutta niiden kauniit siluetit antavat vähän anteeksi. Mutta mietipä tätä näkymää jossain salatussa sopukassa, jota ei ole vielä löydetty… Annetaan sellaistenkin paikkojen säilyä siellä omissa oloissaan.

img_2832

img_2846

img_2866

Facebook Comments
close