Työ ja huvi Tukholmassa

Duunit — 27.3.2017

Kyllä se vaan niin on, että matkustelu on mukavaa vaikka miten päin menisi! Rrrrrrrakastan lähteä myös työmatkalle. Silloin yhdistyvät kuuluisat työ ja huvi. Oli kyse sitten kalliista Pohjolasta tai viikon suhauksesta kaukomaille, aina maistuu! Ja kuta paremmalle, kun mitään ei tarvitse maksaa itse. (Olen yllättävän pihi: tullut pula-ajan mummooni). Kerran olin työmatkalla, tekemässä pohjoismaista brändäystä Oslossa, ja elämisen edellyttämät tarvikkeet maksoivat öljyä keskustassa. Esimerkiksi aina perustava vertailun kohde, tuoppi olutta, imi 15 euroissa! Ja vuosi oli vasta 2011. Vaan kyllä Tukholmassakin oli nyt 2017 kallista – mutta jobbet betalar.

Olin tällä kertaa brändihommissa brändi-Ruotsin maalla, joka on tunnettu siitä, että ruotsalaiset mainosmiehet piippaavat kotiin lähtiessään Etelä-Ranskan turvatarkastuksessa Cannes-pysteineen. Ruotsin brändit ovat aina näkyneet maailmalla meitä isommin, kansainvälisinä menestystarinoina. Kun naapuri Suomi on vieläkin pieni ja kateellinen. Kyllä myöskin relampi: Tukholmassa aivan karmeeta olivat hektiset kadut ja ihmisten tuuppiminen. Manskulla meno on suorastaan mainiota; hyvin miellyttävää. Tilaa annetaan ja Suomen bisnesmeininki ei ylipäänsä ole väsyttävää jauhamista vaan päätöksiä tehdään suoraviivaisesti. On se vaan hienoa, että ei turhaa näytellä helevetinmoista showta – ja taputetaankin vain silloin kun on oikeasti aihetta. Tuntuu että ruotsalaiset taputtavat joka asiasta. Tosin ehkä meidänkin menestystä auttaisi, että oltaisiin kerskaampia. Välillä kyllä mietin, kuinka nämä kaksi fyysisesti läheistä maata voivat olla henkisesti niin kaukana toisistaan. Myöskään alkoholia ei myydä kaupassa vaan hienostuneesti system bolagetissa, joka menee kiinni tyyliin viideltä. Ruotsalainen, jonka kanssa tein töitä sanoi, että Ruotsissa joutuu aina suunnittelemaan juomisensa. Suomalainen olisi kusessa! Onneksi Ruotsista ja ruotsalaisista löytyy isoveliennakkoluuloja vastoin tosi lähestyttäviä, hauskoja heppuja – ja se on ihailtavaa, kuinka mukavasti he suhtautuvat suomalaisiin. Meille kun he ovat jostain syystä kautta historian olleet vähän pellejä ja hinareita. Oishan meillä ehkä pieni asennemuutoksen paikka. Suomalaiset ovat kyllä tosi outo kansa – uniikki kaikin puolin. Keskustelin siitä myös yhden britin kanssa viikonloppuna: olemme kuulemma ihastuttavalla tavalla outoja. Olen siitä kyllä myös ylpeä!

Parasta työmatkalla on nauttia hotellin puitteista (aamupala, sali, untuvapeitesänky, amme) ja tehdä duunia myös oman huoneen pöydän äärellä. Väänsin iltaa myöten konsepteja, joista tuli huikeita! Välillä otan iisisti ahkerasti sauna-addiktina saunassa käymällä. Olin Ruotissa ilmeisesti ainut saunassa kävijä, sillä joka kerta kun marssin bastuun, se oli kylmä! Sitten kun sauna lämpeni ja sinne menin, siellä ravaa jotain huoltomiehiä läpi! Millainen hotelli laittaa reitin siivouskoppiin naisten pukuhuoneen / pesuhuone-saunatilan läpi? Huoh! TV:tä joutui myös katsomaan yömyöhään, kun naapurikin katsoi ja naapurin ohjelmat kuuluivat muuten kovaa ja kunnolla. No, eipä minua haitannut katsoa MadMeniä = my work as pleasure! Hienoa muuten että hotelleissa saa nykyään laillisesti liittää omat pädit telkkuun! Ehkä sen puolesta rakastan nykyaikaa edes vähäsen – vaikka muutoin haikailen sinne MadMen-luvuille tai edes lapsuuden ysärille…

Huoneeni Scandic Anglais Tukholmassa

Scandic Anglaisin sänky oli todella pehmeä
Untuvapeitesänky on majesteettinen
Hissiselfie Scandic Anglais Tukholmassa
Parasta Peakia
Voit liittää omat ohjelmasi ja katsoa mitä haluat hotellin tv:stä
Nykyään sitä, että saa liittää omat ohjelmat, ihan mainostetaan!
Vesijohtovesi on parasta, hienoa juoda sitä pohjoismaisissa hotelleissa
Oli ollutkin jo ikävä kraanavettä!

Face Stockholm -pesuaineet hotellilla

Scandic Anglais Tukholman suihku

Hotelliaamiainen ranskalaiseen tyyliin
Hotelliaamupala ranskalaisittain: on nutellacroisanttia, brietä, pateeta, patonkia…
Työpöytä hotellihuoneessa työmatkallani
Tässä oli hyvä työskennellä yötä myöten

Työselfie ja ahkera look

Harmaapäivä-selfie
Harmaan päivän ahkeraliisa
Scandinavian minimalism, yksinkertainen työpöytä
Work work work work work
Hej sanoi Scandic Anglaisin kokolattiamatto ja yksisarviset
Yksisarviskokolattiamatto!
Neonväriset hotelliovet Scandic Anglaissa
Tykkään näistä väreistä

Ruotsalainen vaakuna

Kultainen noutaja toimistokoirana
Kultainen toimistokoira

Sergelin tori ja elokuvateatteri

Rentoutumista hotellihuoneessa Scandic Anglais -hotellissa

Työhaalarit narikassa
Työhaalarit narikassa!
Hotellihuone yöpimeällä
Öinen huone
Keskittyminen on kovan työnteon edellytys
#keskittyminen on kovan työnteon edellytys
Scandinavian airlines, SAS
Jätän Ruotsin taakseni
Facebook Comments
close