Lomaa ja töitä – enimmäkseen töitä! Diginomadien Aasian turnee

Matkat — 1.2.2018

Kuvittele elämäntilanne, jossa olet vapaa menemään kuin taivaanlintu, mutta sinulla on kuitenkin koko ajan semmoinen pallo jalassa, joka tekee lentämisestä raskasta. Tätä voitaisiin kutsua moderniksi yrittäjyydeksi tai diginomadiudeksi (digital nomad), jos käytetään tämän vuosituhannen uusinta hittisanaa. Diginomadit ovat usein tällaisia meikäläisen kaltaisia freelancereita, esimerkiksi luovan tai it-alan yrittäjiä. Enkä heitä moiti: mikäs sen hienompaa, ja välillä tuntuu että tehokkaampaakin, kuin tehdä töitä vehreässä, vihreässä, virkistävässä ympäristössä, jossa kahviloihin ja co-working tiloihin marssiessaan saa nauttia lämmöstä ja auringonsäteistä. Ja mikä tärkeintä, saa istua valmiiseen pöytään saaden eteensä herkullista ruokaa ja halvalla. Näin ainakin Aasiassa.

Chiang Mai toimii!

Tämän kevään reissu alkoi samaan tapaan kuin minulla kaksi vuotta sitten Chiang Maista, Pohjois-Thaimaasta. Täällä on tosissaan hyvät puitteet työskentelyyn. Nimman on ihana kaupunginosa, jossa on helppo pyöriä pienellä alueella ja saada mahansa kylläiseksi. Herkullisia thairuokia riittää monia, muitakin kuin pad thai – ja lisäksi tällä alueella saa kaikkea muutakin ja länsimaista, jos alkavat tikkuruuat tökkiä. Hellejanonkin vilvoittaa sikahyvät jääkahvit ja –teet ja erilaiset hedelmäsodat – intohimoisena ihmisenä omana suosikkinani passion! Netti pelaa aika hyvin – ja majoituksia riittää, varsinkin jos on vielä hyvissä ajoin liikkeellä. Toisin kuin me Antin kanssa, jotka oltiin taas viimetipassa, ja sitten kuljettiin kiertolaisina tuossa viikko että minnekä mentäisiin. Oppii näistä; jatkossa haluaa kyllä olla ajoissa, että ei mene aika säätämiseen ja saa mielenrauhan. Silloin on paljon helpompi keskittyä oikeisiin asioihin ja itse työntekoon kun työnteossa täällä kerta ollaan. Nyt olemme tällaisessa täysin uudessa (uudistetussa) L Nimman Boutique -hotellissa, jossa maksaa yö n. 30 euroa kahdelta hengeltä ja joka sisältää aamiaisenkin. Ei hassumpaa! Mikä parasta on sijainti! Tämän vieressä on aivan mahtava Sea Scape + jotain numeroita -kahvila, jossa saa makuhermoja hivelevää brunssiaamiaista aina kello iltapäiväkolmeen asti! Käy myös lounaaksi. Aasiassa tykkään herätä aikaisin, auringon eka tunneilla, mutta nyt on kyllä ollut rytmin kanssa haasteita. Liikaa ollut kaikkea pään päällä. Mutta kyllä se siitä – tykkään aina uskoa ja sanoa ääneen! ”Enimmäkseen täällä on kovaa työtä, mutta sitä paremmaltahan kaikki aikaansaannokset tuntuvat” kuuluu myös yksi kirjailemani Whattawowword. Allekirjoitan sen uudelleen joka päivä. Ja siten muistan olla tyytyväinen ja onnellinen. Se on kyllä jännä mikä haaste meille suomalaisille on asetettu. On se nimittäin niin mukavampi jaksaa, kun on valoa ja lämpö hellii. Muistattehan keksiä keinot, että aurinko paistaa tarpeeksi elämässä!

Kolme uutta maata tulossa: Vietnam, Etelä-Korea (ja olympialaiset!) ja Indonesia

Seuraavaksi perinteisten töiden haastaminen jatkuu tien päällä Vietnamissa, Koreassa ja Indonesiassa. Kolme uutta ihmeellistä maata luvassa! Erityisen jännittynyt olen Etelä-Korean talviolympialaisista, jossa olemme jo reilun viikon päästä kannustamassa lumilautailijaserkkuani Reneä. Epeli Renestä tulossa juttua pian – pidä WWW hollilla!

Säteitä Sinulle!

Graffitti Nimmanissa Chiang Maissa

Vesipeto uima-altaassa

Uinti hotellin kattouima-altaalla ja iloinen lomalainen
Kiertolaisina ollessamme, lomailimme viikonloppuna pienen hetken (L Nimmanissa ei ole allasta, tämä on Stay with Nimmanin allas)
Naomi Kleinin kirja Kapitalismi vs. ilmasto ja lentokone taivaalla
Vakavaa kirjallisuutta kevyessä kontekstissa aurinkopedillä
Lentokoneen muotoinen pilvi
Samalla lentokoneet suhasivat yltä jatkuvasti. Katsos mikä sattuma, myös pilvi on lentokoneen muotoinen!

Nimmanin tunnelmallinen katu Chiang Maissa Thaimaassa
Nimmanin kadut ovat päivällä viihtyisiä ja illalla viehkeitä

Chiang Mai Red Cab Ride in Thailand

Kommentoi
close